Hälsningar från planeringsgruppen. Vi har nu klart med följande fyra medverkande:

Sverker Gustavsson är professor i statskunskap vid Uppsala universitet. Han är en av författarna till böckerna Marknadens makt och demokratins möjligheter och Vad krävs för att rädda demokratin?

Tove Lifvendahl är politisk chefredaktör på Svenska dagbladet, författare och skribent. Hennes senaste bok är I rörelse: Möten i Rosengård 10 år senare.

Per Molander är en internationellt verksam rådgivare, författare och tidigare generaldirektör. Han är ordförande i den av regeringen tillsatta Jämlikhetskommissionen. I böckerna Ojämlikhetens anatomi och Condorcets misstag – Hoten mot staten och demokratin analyserar han demokratins och jämlikhetens förutsättningar.

Cecilia Åse är forskare och föreläsare i statsvetenskap vid Stockholms universitet. Hon har tidigare bland annat publicerat böckerna Politikens paradoxer och Makten att se – om kropp och kvinnlighet i lagens namn.

Planeringsarbetet fortsätter och det blir fler spännande medverkande. Reservera datumen i din almanacka!

Om Vestlunddagarna

Vestlunddagarna arrangeras med anledning av att Gösta Vestlund, en av vår tids stora folkbildare, fyllde 100 år 15 juni 2013. Han har varit aktiv inom folkbildningen sedan1930-talet, först som elev, sedan som lärare på ett flertal folkhögskolor och som rektor på Tollare folkhögskola. Därefter inspektör för folkhögskolorna och undervisningsråd på Skolöverstyrelsen. Idag, när Gösta fyllt 100, är han fortfarande verksam. Han har utgivit ett antal böcker, däribland: ”Hur vårdar vi vår demokrati” och ”Folkuppfostran, folkupplysning, folkbildning: Det svenska folkets bildningshistoria – en översikt”. Innehållet skall främst belysa folkbildningens utvecklingsmöjligheter i det globaliserade mediesamhället. I vår tid när den traditionsbundna folkbildningen och de klassiska folkrörelserna genomgår stora förändringar och ibland möter stora svårigheter att förnya sig för att nå fler och nya deltagare, måste offentlighetens arenor utvecklas både genom nya former och med nytt innehåll för att ställa humanismens och demokratins frågor även framgent i centrum. Vilka möjligheter innebär de sociala mediernas snabba framväxt för folkbildningen? Hur skall folkbildningen även i framtiden bidra till att stärka den demokratiska utvecklingen och ett samhälle med aktiva medborgare?
Det här inlägget postades i 2019, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s